Πατήθρες για τα πουλιά.

Πατήθρες για τα πουλιά.

Οι πατήθρες είναι ένα θέμα το οποίο καλό είναι να μας απασχολήσει. Ένα υγιές πουλάκι ολή μέρα την περνάει πετώντας μέσα στο κλουβί του από πατήθρα σε πατήθρα.

Η απόσταση από τα κάγκελα του κλουβιού θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην χτυπάει την ουρά του και την θρυμματίζει – σπάει και στην ψηλότερη πατήθρα να χωράει – πατάει σε κανονική – όρθια θέση.

Οτιδήποτε κάτω από τις πατήθρες λερώνονται από τις κουτσουλιές, γι’αυτό αποφεύγεται να τοποθετείτε νερό – τροφή.

Το υλικό της ποικίλει. Ξύλινες, σιδερένιες ή πλαστικές δεν κάνει και μεγάλη διαφορά. Ίσως η ξύλινη είναι λίγο ποιο επιρρεπής στο να φωλιάζουν παράσιτα όπως ψείρες – ακάρεα αλλά με καλή καθαριότητα δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα. Ξύλινη πατήθρα μπορούμε να φτιάξουμε κι μόνοι μας με ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

Το σχήμα είναι το πιο βασικό. Καλό είναι να είναι στρογγυλό και όχι ισόμορφο (πχ όπως φωτογραφία)

πατήθρα

για να μην έχει μόνο ένα είδος πατήματος το πόδι του πουλιού. Επίσης να μην έχει αιχμηρά εξογκώματα με κίνδυνο τον τραυματισμό του πουλιού.

Λαθος επιλογή ενδέχεται να προκαλέσει πρόβλημα αρθρίτιδας, μυϊκής ατροφίας ή κακής κυκλοφορίας του αίματος. Το πόδι του πουλιού να πιάνεται επαρκώς στη διάμετρο της πατήθρας και να έχει την αίσθηση ευστάθειας πάνω σε αυτή. Πρακτικά, δεν πρέπει τα δάχτυλα των πουλιών να αναδιπλώνονται, αλλά να πλαισιώνουν από το 1/2 έως τα 4/5 της διαμέτρου της.

Σε κλούβα πτήσης έχω και σκοινί τεντωμένο σε μερικά σημεία χωρίς κάποιο πρόβλημα.

πατήθρα3      πατήθρα2

Με λίγη φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας πατήθρες…

Δείτε επίσης...

2 σκέψεις για το “Πατήθρες για τα πουλιά.

  1. Απλά καθημερινά πράγματα που τα κάνουμε λάθος λόγω αμέλειας.Σας ευχαριστώ για τα υπέροχα άρθρα-μαθήματα που μας δίνετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *