Κοκορομαχίες… Τρόπος ψυχαγωγίας για μερικούς…

Κοκορομαχίες… Τρόπος ψυχαγωγίας για μερικούς…

Η φυλή “Gamecocks” είναι κυρίως αυτή που πρωταγωνιστεί στο βάρβαρο και αιματοβαμμένο αυτό “σπορ”, όπου εκτρέφονται ειδικά και μόνο για αυτό. Από την φύση του ένας κόκορας θα τσακωθεί με κάποιον άλλο, προκειμένου να διεκδικήσει έδαφος, φαγητό και σύντροφο. Ο καυγάς αυτός που χρησιμεύει μόνο, για να σηματοδοτηθεί η ιεραρχία ανάμεσά τους και συνήθως περιορίζεται σε μερικές τσιμπιές ενώ σπάνια επιφέρει έστω και κάποιον τραυματισμό.Οι Κοκορομαχίες, είναι ένας δημοφιλής τρόπος ψυχαγωγίας, μεταξύ Αφγανών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Οι κόκορες που εκτρέφονται ειδικά για αυτόν το σκοπό, βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών για να είναι πιο επιθετικοί. Οι εκτροφείς τους θα σκοτώσουν τα ζώα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αγωνιστούν, συνήθως αυτά που δείχνουν πιο αδύναμα. Οι κόκορες που κρίνονται ικανοί να αγωνισθούν θα περάσουν τη μίζερη ζωή τους σε μικρά συρμάτινα κλουβιά.

Ταυτόχρονα, θα τους βάζουν βάρη στα πόδια για να τα δυναμώσουν, θα τους κόψουν το λειρί (τόσο αυτό που βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού, όσο και αυτό που βρίσκεται στο πιγούνι) με ψαλίδι και χωρίς αναισθητικό. Συνήθως τους ξεριζώνουν ή τους ψαλιδίζουν και τα περισσότερα πούπουλα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο κόκορας μετά να έχει σωστή θερμορύθμιση στο κρύο και στη ζέστη.

Επιπλέον τους πριονίζουν τα πόδια, πάλι χωρίς αισθητικό, για να μπορούν να προσαρτήσουν ατσάλινες πρόσθετες λεπίδες. Τα πιο συνηθισμένα ναρκωτικά που τους χορηγούν, προκειμένου να αυξήσουν την επιθετικότητα αλλά και την αντοχή τους, ώστε να επεκτείνουν και την βαρβαρότητα των αγώνων, είναι τα στεροειδή, η καφεΐνη, η στρυχνίνη, η επινεφρίνη, οι αμφεταμίνες και οι μεταμφεταμίνες, με ότι όλα αυτά συνεπάγονται.
Όταν έρθει η ώρα του αγώνα δύο κόκορες πετιούνται μέσα στο “ρινγκ” και υπό την επήρεια των φαρμάκων θα αρχίσουν να αγωνίζονται. Αν δεν είναι ιδιαίτερα επιθετικοί ή είναι πια εξαντλημένοι και ετοιμοθάνατοι, οι ιδιοκτήτες τους θα τους πιάσουν και θα τους χτυπήσουν δυνατά στην ράχη και στο ράμφος, για να αυξηθεί η φρενίτιδα του αγώνα. Αυτό θα συμβεί πολλές φορές, μέχρι το ένα από τα δύο ζώα να πεθάνει. Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Η αιμορραγία στους κόκορες γίνεται λεπτό προς λεπτό όλο και πιο έντονη. Συχνά τους βγαίνουν τα μάτια και τα κόκαλά τους σπάνε.

Όσα επιζήσουν αν είναι σοβαρά τραυματισμένα θα πεταχτούν στα σκουπίδια ενώ είναι ακόμα ζωντανά, να υπομένουν έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.
Στις χώρες που οι κοκορομαχίες είναι νόμιμες μέσα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο θα πεθάνουν μέχρι και 1000 κόκορες.

Σε αυτές τις μάχες, κάποιοι Αφγανοί κερδίσουν μια περιουσία από τα τοπικά πρωταθλήmατα , επειδή τα στοιχήματα σε αγώνες φτάνουν 2000-4000 δολάρια. Η παράδοση με τις κοκορομαχίες στο Αφγανιστάν είναι πολύ μεγάλη.

Πληροφορίες από :

“http://www.269lifegreece.gr/kokoromaxies.html”

“http://www.apisteuta.com/articlem.php?id=2786”

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *