Bdellovibrio το βακτήριο που εξουδετερώνει την σαλμονέλα!!

Bdellovibrio το βακτήριο που εξουδετερώνει την σαλμονέλα!!

Bdellovibrio είναι ένα βακτήριο το οποίο βρήκαν στο Πανεπιστήμιο του Nottingham ότι μειώνει το ποσοστό των βακτηριδίων της σαλμονέλας στο εντερικό σύστημα των κοτόπουλων!! Επιτυχίες?? Έως και 90% χωρίς να επηρεάζει την υγεία αλλά και την ανάπτυξη των πτηνών. Λειτουργει ως ζωντανό αντιβιοτικό.

νέα-μέθοδος-εξόντωσης-της-σαλμονέλας

Οι ιδιότητες του βακτηρίου είχαν παρατηρηθεί και εργαστηριακά στο παρελθόν καθώς φαίνεται πως έχει βακτηριοκτόνα δράση και προς άλλα βακτήρια διασπώντας το κυτταρικό τοίχωμα και καταστρέφοντας μετέπειτα το βακτήριο.

Ο μικροοργανισμός bdellovibrio έχει βακτηριοκτόνα δράση έναντι πολλών βακτηρίων (και μεταξύ αυτών και της σαλμονέλας) χωρίς όμως η παρουσία του στον εντερικό σωλήνα των πτηνών να επηρεάζει την υγείας τους, την συμπεριφορά τους και την ανάπτυξη τους.

Επίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμη και έναντι σημαντικών ανθρώπινων λοιμώξεων όπως αυτής από E. coli αλλά και άλλων λοιμώξεων από Gram –(αρνητικά) βακτήρια.

Η έρευνα σχετικά με την ακριβή δράση του βακτηρίου Bdellovibrio θα συνεχιστεί προκειμένου οι επιστήμονες να ανακαλύψουν τις περισσότερες πιθανές δυνατότητες χρησιμοποίησης του.

Πληροφορίες από:

“http://www.diagnovet.gr/index.php/zoa-syntrofias/katoikidia-zwa/item/439-νέα-μέθοδος-εξόντωσης-της-σαλμονέλας”

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *