Γνωριμία με τα Καναρίνια Lizard.

Γνωριμία με τα Καναρίνια Lizard.

Γνωριμία με τα Καναρίνια Lizard.

Το χαρακτηριστικό της ράτσας είναι οι φολίδες που δημιουργούνται στην πλάτη του πουλιού και για το λόγο αυτό πήρε και το όνομα Lizard (σαύρα).

lizard-%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b9

Οι φολίδες δημιουργούνται κατά την πρώτη πτερόρροια του πτηνού και όταν τα μικρά δεν έχουν περάσει πτερόρροια, τότε δεν υπάρχει κανένα εμφανές σημάδι για το τελικό χρώμα που θα αποκτήσουν και το ραχιαίο σχέδιο. Κάθε νέο φτερό που ξεπροβάλει παίρνει στο τέλος του λευκή απόχρωση με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας φολίδας.

lizard-canary-pair

Στην διάρκεια της πτερόρροιας θα πρέπει να εμπλουτίζεται η διατροφή του με πολλά ιχνοστοιχεία και μέταλλα προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ομαλή πτερόρροια.

Υπάρχουν 2 χρωματισμοί Lizard, το silver (ασημί) και το gold (χρυσό). Επίσης διαχωρίζονται και κατά το σκουφί τους και έχουμε Clear cap (καθαρός σκούφος), Broken cap (σπασμένος σκούφος) και Non cap (χωρίς σκούφο).

%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af-%ce%bb%ce%b9%ce%b6%ce%b1%cf%81%ce%bd%cf%84

 

Ο κανόνας για αυτά τα πουλιά είναι το ζευγάρωμα ενός gold με ένα silver και ένα καθαρό σκούφο με ένα σπασμένο.

Δεν υπάρχει κίνδυνος θνησιμότητας νεοσσών αν ζευγαρώσει ένα gold με gold ή ένα καθαρό σκουφί με ένα καθαρό σκουφί. Οι νεοσσοί όμως που θα ξεπροβάλλουν δεν θα είναι καθόλου κοντά στα στάνταρτ της ράτσας.

%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%af-%ce%bb%ce%b9%ce%b6%ce%b1%cf%81%ce%bd%cf%84-cap

Υπάρχουν περιπτώσεις over cap που το σκουφί καλύπτει ακόμα και το σβέρκο του πουλιού και του bald face που το σκουφί καλύπτει όλο το πρόσωπο του πουλιού με αποτέλεσμα ένα μη εκθεσιακό πουλί.

Περισσότερες πληροφορίες:

“https://petbirds.gr/articles/Καναρίνια-lizard.45/”

 

 

Δείτε επίσης...