Πουλιά και ομοφυλοφιλική συμπεριφορά!!!

Πουλιά και ομοφυλοφιλική συμπεριφορά!!!

Σε ένα είδος χήνας παρατηρήθηκε ότι σχεδόν το ένα πέμπτο των ζευγαριών αποτελούνται από δύο αρσενικά!! Δεν είναι όμως οι μόνοι υπάρχουν πάνω από 130 είδη πουλιών που τα αρσενικά περιστασιακά παρουσιάζουν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά γεγονός που έχει προβληματίσει τους επιστήμονες (gay Χήνες!!!).

gay-χήνες

Από λογικής πλευρά όλο αυτό το θέμα θα μπορούσε να επηρεάσει την εξέλιξη και να μειώσει τις πιθανότητες για επιτυχή αναπαραγωγή. Σύμφωνα με μια μελέτη διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Παρατήρησαν ότι τα αρσενικά που φέρναν σε επαφή τα γεννητικά τους όργανα το ένα με το άλλο ήταν αυτά που θα δημιουργούσαν εκείνη την αναπαραγωγική περίοδο σπιτικό μαζί και στις περισσότερες περιπτώσεις παραμένανε για πολλά χρόνια μαζί!!! Βέβαια έχουν και θηλυκά στην παρέα τους όπου μόνο το ένα από τα δύο ζευγάρωνε μαζί τους με ισάξια αναπαραγωγικά αποτελέσματα…

Το 2007 με επικεφαλής τον Geoff MacFarlane, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Newcastle στην Αυστραλία παρατηρήθηκε ότι τα είδη πουλιών που είναι μονογαμικά υπήρχαν αυξημένα κρούσματα θηλυκών με ομοφυλοφιλική συμπεριφορά…

Διαπιστώθηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φρόντιζαν τους νεοσσούς και συμμετείχαν στην ανατροφή τους έτσι περίσσευε και χρόνος και για τις υπόλοιπες ορέξεις τους.

Πολύ σπανιότερες ήταν και οι συμπεριφορές πορνείας στα θηλυκά όπου να έχει πολλούς ερωτικούς συντρόφους.

gay-birds

Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκαν και ομοφυλοφιλικές διαμάχες μεταξύ τους πράγμα που βοηθάει τα αρσενικά να διατηρήσουν εδάφη, προώθηση κοινωνικής θέσης και για την γονική μέριμνα..

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *