Μάχες στην Πόλη των Πιθήκων

Μάχες στην Πόλη των Πιθήκων

Εκατοντάδες μαϊμούδες συγκεντρώθηκαν για σε κεντρικό δρόμο της πόλης Λοπ Μπουρί στην Ταϊλάνδη για να λύσουν τις διαφορές τους…

Σχηματίστηκαν δυο αντίπαλες ομάδες και άρχισαν να «τσακώνονται» μπροστά στα μάτια των σοκαρισμένων οδηγών.


Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τις μαϊμούδες, ο λόγος της διαμάχης ήταν η τροφή.

Οι πίθηκοι συνήθως τρέφονται καλά από τους επισκέπτες αλλά τα μέτρα της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν οδηγήσει σε έλλειψη τροφής για τα ζώα στην πόλη της κεντρικής Ταϊλάνδης.

μαιμ1

Όπως φαίνεται στο βίντεο οι δυο αντίπαλες «μαϊμουδο-συμμορίες» συγκούονται στην πολυσύχναστη διασταύρωση, την ώρα που τρομοκρατημένοι οδηγοί περίμενουν στα αυτοκίνητά τους για περισσότερο από τέσσερα λεπτά.

Η μια από τις συμμορίες πιστεύεται ότι έχει ως έδρα τους χώρους ενός αρχαίου ναού – ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο όπου οι ντόπιοι τις ταΐζουν – ενώ η άλλη προέρχεται από έναν εγκαταλελειμμένο κινηματογράφο.

Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει προγράμματα μαζικής στείρωσης προκειμένου να ελέγξουν τον αριθμό των πιθήκων, όμως η πανδημία τους χάλασε τα σχέδια.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Supakarn Kaewchot: «Οι πίθηκοι έχουν συνηθίσει να τρέφονται από τους τουρίστες, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό δεν έρχονται στην πόλη λόγω των μέτρων με αποτέλεσμα τα ζώα να έχουν γίνει πιο επιθετικά, προσπαθόντας να επιβιώσουν. Εισβάλλουν σε κτίρια και αναγκάζουν τους ντόπιους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Πληροφορίες από:

https://www.protothema.gr

Δείτε επίσης...