Ευτυχώς παρόλο που είχαμε καραντίνα οι φλώροι φέτος πήγαν καλά!

Ευτυχώς παρόλο που είχαμε καραντίνα οι φλώροι φέτος πήγαν καλά!

Είχα τρία ζευγάρια από φλώρους σε μια κλούβα 3*3 και τα πήγαν πολύ καλά!
Είχα σκοπό να τα βάλω σε ζευγαρώστρες απλά δεν πρόλαβα. Η καραντίνα με βρήκε μακριά από τα πουλιά και τα μόνα που δεν είχα ξεχωρίσει σε ζευγάρια ήταν τα φλωράκια. Το σκεπτικό μου ήταν ότι προλάβω από αυτά τα πουλιά από θέμα αναπαραγωγής με την λήξη των μέτρων.

Ο άνθρωπος που έπρεπε να τα προσέχει ήταν η 65χρονη μάνα μου… Δεν ήξερε να ξεχωρίσει το φίλο τους ούτε μπορούσε να τα πιάσει στην κλούβα. Οπότε οι οδηγίες ήταν λίγες και απλές. Κάθε μέρα να τους βάζεις λίγο αυγό, μήλο, αυγοτροφή και φρέσκο νερό, έβαλε πολλές φωλιές και μπόλικο νήμα. Έκανε αυτά τα λίγα και ότι δεν κάνουμε οι περισσότεροι στην εκτροφή μας, υπομονή … Απλά δεν τα ενοχλούσε!

Το ότι τα είχα καιρό στην κλούβα πτήσης τους έκανε καλό διότι δεν είχαν πολλούς τσακωμούς τα αρσενικά μεταξύ τους. Παρόλο που οι φωλιές μπήκαν όλες μαζί και κοντά η μία με την άλλη, δεν υπήρξε πρόβλημα, στρώνανε φωλιές δίπλα δίπλα.

Με το που άνοιξαν τα διόδια και τα επισκέφτηκα είχαν κάνει και οι τρεις φωλιές με μικρά ή αυγά. Πέρασα δακτυλίδια μόνο στα μισά που χωρούσαν στα πόδια λόγο ηλικίας!

Όταν τελείωσαν τα μέτρα δεν τα πείραξα αλλά τα άφησα να συνεχίσουν στην κλούβα. Κάθε χρόνο έπεφτα από πάνω τους με βιταμίνες, ενισχυτικά, συνεχόμενη ενόχληση στο ζευγάρι κτλ. Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα φέτος είναι καλά, σίγουρα όχι όπως όταν είναι μόνα τους τα ζευγάρια αλλά ικανοποιητικά!

Τα θετικά αυτής της εκτροφής είναι το ότι είχαν πολύ χώρο και κάθε μέρα νερό μπόλικο για μπάνιο. Τα αρνητικά όπως καταλαβαίνουμε ελλιπής παρακολούθηση του ζευγαριού και ότι συνεπάγεται από αυτό…

Τώρα βρίσκονται στην τρίτη γέννα.

Δείτε επίσης...