Μεθυσμένα …πουλιά δημιουργούν μικροπροβλήματα!!

Μεθυσμένα …πουλιά δημιουργούν μικροπροβλήματα!!

Οι κάτοικοι στην πόλη Γκίλμπερτ της Μινεσότα είναι στο «πόδι», καθώς έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με πουλιά που κυκλοφορούν …μεθυσμένα και πέφτουν πάνω στα παράθυρα και τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η κατάστασή τους είναι αποτέλεσμα κατανάλωσης μούρων, που έχουν υποστεί ζύμωση νωρίτερα από το συνηθισμένο λόγω του πρόωρου παγετού.

«Χάνουν τον προσανατολισμό τους, χάνουν την φυσική τους ικανότητα να ξεφεύγουν από αρπακτικά και έχουν μειωμένη κρίση όσον αφορά τις πτήσεις», σύμφωνα με την Pidgeon, η όποια επεσήμανε, ακόμη, ότι τα πουλιά μπορεί να πάθουν και δηλητηρίαση από το αλκοόλ.

Σχετικά με τους άλλους θανάσιμους κινδύνους που διατρέχουν τα πουλιά, η δηλητηρίαση από μέθη δεν είναι τόσο σοβαρή, πρόκειται για μία «βραχυπρόθεσμη κατάσταση».

Οδηγίες προτρέπουν τους κατοίκους της πόλης, που συναντούν μεθυσμένα πτηνά, να τα βάζουν σε ένα κουτί και να τα τοποθετούν σε σκοτεινό μέρος για να χαλαρώνουν και να κοιμούνται. Πουλιά  που τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά από φρούτα, είναι πιο επιρρεπή στη μέθη, λένε οι ειδικοί.

Δείτε επίσης...