Εμβολιασμός των πτηνών. Κάποιες λεπτομέρειες.

Εμβολιασμός των πτηνών. Κάποιες λεπτομέρειες.

Πληροφορίες από :

Κτηνίατρο κυρία Δουκακη.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τελευταία παρατηρώ λανθασμένες κινήσεις όσον αφορά τον εμβολιασμό των πτηνών (καναρίνια, περιστέρια, πουλερικά κτλ) από εκτροφείς.

Για τον σωστό εμβολιασμό των πτηνών μιας εκτροφής θα συνιστούσα από πριν να ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται στο σκεύασμα και με βάση νόμου θα πρέπει να παρίσταται κτηνίατρος. Τα εμβόλια θα πρέπει πάντα να βρίσκονται σε ψυγείο και η μεταφορά τους να γίνετε σε ειδικά κουτιά με παγοκύστες. Μετά το άνοιγμα του φιαλιδίου θα πρέπει να γίνεται το εμβόλιο αμεσα. Με το πέρασμα της ώρας αδρανοποιείται το εμβόλιο.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί, λανθασμένα να κρατούν το εμβόλιο ανοιγμένο στο ψυγείο και να κάνουν την έγχυση την επόμενη/-ες μέρα/-ες, νομίζοντας πως τα πτηνά τους είναι καλυμμένα. Επίσης όταν η εκτροφή παρουσιάζει συμπτώματα νόσου, για προφύλαξη (και όχι για ίαση) εμβολιάζουμε ΜΟΝΟ όσα δεν έχουν συμπτώματα και ΠΟΤΕ εκείνα που νοσούν. Ο εμβολιασμός σε πτηνά (ακόμα και άλλα κατοικίδια) που νοσούν οδηγεί στον πρόωρο θάνατο τους, μιας και επιταχύνει την δράση των ιών/βακτηριδίων που εμπλέκονται. Παρακαλώ πολύ ενημερωθείτε από τον/την κτηνίατρο σας.

Πληροφορίες από :

Κτηνίατρο κυρία Δουκακη.

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *