Πώς μεγάλωσα τον κότσυφα μου.

Πώς μεγάλωσα τον κότσυφα μου.

Πριν εφτά περίπου χρόνια έπεσαν στα χέρια μου δύο κοτσυφάκια από φωλιά, τρεις με τέσσερις ημέρες αφού βγήκαν από το αυγό. Οι γνώσεις μου τότε περιορισμένες για το πώς πρέπει να μεγαλώσω αυτά τα πουλιά, παρόλα αυτά τα μεγάλωσα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

blackbird_baby

Έτσι πήγα στο φαρμακείο , πήρα μια μεγάλη σύριγγα και με πατέντα άνοιξα μεγαλύτερη τρύπα και προσάρμοσα μεγαλύτερο σωληνάκι το οποίο ήταν ποιο χοντρό. Η διατροφή του περιλάμβανε μαινοτροφή, αυγό, μέλι και ελιές μαύρες – μαλακές απευθείας κομμένες από το δέντρο. Αυτά τα έλιωσα και τα τάιζα με την σύριγγα κάθε περίπου μια με δύο ώρες. Τρείς φορές την ημέρα έβγαζα και τους έδινα γεοσκώληκες από τον κήπο. Αν βάλουμε μια πλάκα πεζοδρομίου κοντά στην ρίζα από μια λεμονιά μαζεύονται από κάτω!!! Προϋπόθεση να μην έχει μπει λίπασμα.

Τώρα μετά από συζητήσεις με φίλους το μεγάλωμα τους είναι ακόμα ποιο εύκολο με μουλιασμένη γατοτροφή και το δίνουμε με οδοντογλυφίδα.

Τον έναν τον έδωσα σε φίλο και ο άλλος είναι ο παρακάτω:

 

Δείτε επίσης...

Μία σκέψη στο “Πώς μεγάλωσα τον κότσυφα μου.

  1. Καλησπέρα, μόνο που ο Κοτσυφας δεν είναι για κλουβί… θέλει να πετάξει ελεύθερα στη φύση. Καλώς τα ταισατε, όμως έπρεπε να τα ελευθερώσετε μετά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *