Τι πρέπει να σκεφτούμε πριν πάρουμε για κατοικίδιο ένα πουλάκι.

Τι πρέπει να σκεφτούμε πριν πάρουμε για κατοικίδιο ένα πουλάκι.

Το να αποκτήσει κάποιος ένα κατοικίδιο είναι μία απόφαση που συνεπάγεται ωριμότητα και γνώση όλων των υποχρεώσεων που γεννά μία τέτοια ενέργεια.

Ένα κατοικίδιο δεν είναι μόνο το πλάσμα που μας κρατάει συντροφιά αλλά και εκείνο που έχει ανάγκη την προσοχή, τη φροντίδα και την αγάπη μας. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι κρατούν μόνο το πρώτο σκέλος και αγνοούν τις ευθύνες που έχουν και οι ίδιοι.

Στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει ένα πουλάκι , παραθέτω λίγο πιο κάτω κάποιες σκέψεις που θεωρώ πως θα έπρεπε να κάνει:

Να το θέλει πραγματικά: Μην πάρετε ένα καναρίνι ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο μόνο για συντροφιά, αν δε το θέλετε πραγματικά. Οφείλετε να αγαπάτε το κατοικίδιό σας ( στη συγκεκριμένη περίπτωση το καναρίνι) , να το φροντίζετε και να σέβεστε την προσωπικότητά του. Διαφορετικά, μην αγοράσετε.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτό: Αν είναι η πρώτη φορά που θα αποκτήσετε ένα καναρίνι, προτιμήστε πριν την αγορά να μάθετε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για αυτό. Μπορείτε να ρωτήσετε ένα γιατρό, να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να απευθυνθείτε σε κάποιο άτομα που έχουν ήδη και είναι μία διαδικασία γνώριμη για αυτό. Η συλλογή πληροφοριών θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για το χαρακτήρα, την υγεία και την προσωπικότητά του, ώστε να αναγνωρίσετε έγκαιρα την ενδεχόμενη ύπαρξη κάποιας ασθένειας και να την προλαμβάνετε ή απλώς να γνωρίζετε πότε μία συμπεριφορά του αγαπημένου σας κατοικίδιου που μπορεί να φαίνεται περίεργη, να είναι στην ουσία απόλυτα φυσιολογική.

Συλλογιστείτε τη δική σας προσωπική κατάσταση: Αν είστε , για παράδειγμα, ένας φοιτητής που χρειάζεται να μετακινείται συχνά, καλύτερα να μην αγοράσετε ένα καναρίνι, διότι θα ταλαιπωρηθεί αρκετά από τη συνεχή αλλαγή περιβάλλοντος και κατάστασης στην οποία θα το υποβάλλεται. Είναι σημαντικό να δείτε και εσείς οι ίδιοι αν ο χώρος σας είναι αρκετά καθαρός ώστε να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερο και πιο φιλικό κλίμα για το ίδιο. Ένα εξίσου σημαντικό ερώτημα είναι και αν η οικονομική κατάσταση σας επιτρέπει να του εξασφαλίσετε την καθημερινή του τροφή, φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί το ίδιο στη ζωή του.
Αν , λοιπόν, έχετε απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις και διαπιστώσατε ότι μπορείτε και είστε έτοιμοι να το αποκτήσετε, τότε κάντε το! Θα είναι, σίγουρα, μία όμορφη εμπειρία!

Ευχαριστούμε την αναγνώστρια μας «Μαρία Σ.» για ένα ακόμα υπέροχο άρθρο!!!

Δες και : Τα πρώτα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν αποκτήσουμε ένα πουλάκι.

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *