Το καναρίνι μου είναι αρσενικό η θηλυκό; Διάκριση φύλου του καναρινιού μας;

Το καναρίνι μου είναι αρσενικό η θηλυκό; Διάκριση φύλου του καναρινιού μας;

Όσοι έχουμε η είχαμε ποτέ στη ζωή μας καναρίνι, διερωτηθήκαμε ποιο να είναι το φύλο στο οποίο ανήκει.
Είναι σημαντικό να περιμένουμε το καναρίνι να ωριμάσει αναπαραγωγικά , ώστε να είναι περισσότερο εμφανές το φύλο του.

Επιπλέον, μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα από το σωματότυπο, τη συμπεριφορά και τα γνωσιολογικά χαρακτηριστικά του καναρινιού.

Επειδή το καναρίνι είναι ένα πουλί που τραγουδάει, μπορούμε εύκολα να βγάλουμε συμπέρασμα για το φύλο του αφού μόνο τα αρσενικά πουλιά κελαηδάνε.

Η φωνή του μικρού καναρινιού μόλις ξεκινήσει να κελαηδάει είναι χαμηλόφωνο και μπερδεμένο και πολλές φορές μοιάζει με ενός ώριμου αρσενικού (όπως βίντεο).

Φυσικά, υπάρχουν και θηλυκά καναρίνια που τραγουδούν ακόμα και από το πρώτο έτος της ζωής του και αυτό περιπλέκει τα πράγματα.

Ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να μάθουμε σωστά το φύλο του καναρινιού μας, είναι να παρατηρήσουμε τη γενετήσια περιοχή, όταν βεβαίως αυτά ωριμάσουν σεξουαλικά. Στο αρσενικό καναρίνι εμφανίζεται ένα  “ψευδοπέος” το οποίο προεξέχει από την αμάρα ενώ στο θηλυκό καναρίνι που η αναπαραγωγική ηλικία δεν έχει έρθει , παρατηρούμε πάνω από την αμάρα κάτι σαν εξογκωμένη κοιλιά.

(male = αρσενικό, female = θηλυκό)

Επίσης στα θυλικά η αμάρα είναι  σχεδόν παράλληλη με την κοιλιά – στην ίδια ευθεία και δείχνει προς τα πίσω (προς την ουρά) ενώ στα αρσενικά είναι κάθετο και πιο στητό. Το θηλυκό καναρίνι που έχει μπει στην αναπαραγωγική ηλικία, από την άλλη, εμφανίζει μία κοιλιά μυτερού σχήματος επάνω στην αμάρα.

 

Αρσενικό.
Θηλυκό.

Η εξέταση της γενετήσιας περιοχής είναι ο πιο ενδεδειγμένος και ακριβής τρόπος ώστε να μάθουμε το φύλου του καναρινιού μας.

Τέλος αν είναι σε αναπαραγωγική περίοδο και έχει το ζευγάρι φτιάξει φωλιά, το πουλί που κάθεται και κλωσά είναι η θηλυκιά. Και τα αρσενικά συμμετέχουν αλλά πολύ λιγότερο ή καθόλου..

Τέλος να μην ξεχνάτε ότι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος για να μάθουμε το πραγματικό φύλο του καναρινιού μας, είναι η εξέταση DNA ή να δούμε αν το καναρίνι γεννήσει αβγά. ( άρα είναι θηλυκό).

Ευχαριστούμε την αναγνώστρια μας “Μαρία Σ.”  για το υπέροχο άρθρο της!!!

 

Δείτε επίσης...