Χρήση Αλόης (Aloe Vera) για τα πουλιά.

Χρήση Αλόης (Aloe Vera) για τα πουλιά.

Aloe Vera

aloe

Μετά από περίπου 2 χρόνια χρήσης αλόης στα πτηνά μου επιβεβαίωσα κάποιες πληροφορίες που βρήκα στο διαδίκτυο. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα ισχυρό τονωτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύει το επίπεδο ανοσίας και είναι απαραίτητη για την πρόληψη αρκετών ασθενειών.

Η Αλόη περιέχει τουλάχιστον είκοσι αμινοξέα, εννέα ένζυμα, πολλούς πολυσακχαρίτες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυσικούς ηλεκτρολύτες, και ορμόνες επούλωσης τραύματος.

Το γαλακτικό μαγνήσιο που περιέχει, αναστέλλει την απελευθέρωση ισταμίνης η οποία είναι υπεύθυνη για τον ερεθισμό του δέρματος και πρηξίματος. Μια άλλη μορφή θεραπείας είναι σπρέι αλόης για δερματοπάθεια ή μάδημα φτερών.

Αν έχετε βιολογική καλλιέργεια αλόης, χορηγήστε μερικές λεπτές φέτες από το φυτό μερικές φορές την εβδομάδα. Όταν ένα πουλί φαίνεται αδιάθετο, με φρέσκια αλόη ή χυμό αλόης στο πόσιμο νερό ή στην αυγοτροφή, σε αναλογία ένα μέρος χυμού αλόης σε τρία μέρη νερού θα δείτε αισθητά θετική διαφορά στη συμπεριφορά και τη δραστηριότητα του πουλιού.

Σε μια κλούβα 3Χ3 έχω ένα φυτό Αλόης τα τελευταία 2 χρόνια και πρώτα από όλα, έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα κοκκιδίων που ταλαιπωρούσαν αρκετά συχνά τα πουλιά. Τώρα τα παρακολουθώ και αρκετά συχνά κατεβαίνουν πάνω στο φυτό και το τσιμπάνε. Έχω δοκιμάσει σε συνδυασμό με σκόρδο σε παπαγάλο κοκατιλ για θεραπεία από εντερικά προβλήματα με θετικά αποτελέσματα.

 

Δείτε επίσης...

Μία σκέψη στο “Χρήση Αλόης (Aloe Vera) για τα πουλιά.

  1. Θα κανω δικιμη στα καναρινια μου εχω αλοη σε αρκετες γλαστρες στο μπαλκονι μου…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *