Πως την πάτησα με μια καρδερίνα η οποία φαινόταν… Σούπερ…

Πως την πάτησα με μια καρδερίνα η οποία φαινόταν… Σούπερ…

Με αφορμή συζητήσεις σε ομάδες για διάκριση φύλλου σε καρδερίνα παραθέτω την δικιά μου ιστορία:

Αυτό το πουλί γεννήθηκε στην κλούβα πριν 4 ή 5 χρόνια και όπως φαίνεται στην φωτογραφία βγήκε σούπερ!!! Το πουλί έχει αρκετά όμορφο κόκκινο βαθύ στο πρόσωπο, κατάμαυρα μουστάκια , ωραίο στήσιμο , έντονα χρώματα και όλα δείχνανε για πολύ καλό πουλί.

Την ξεχώρισα όταν χρόνισε και την είχα σε ένα ωραίο ξύλινο κλουβάκι και την περίμενα να χαλάσει τον κόσμο. Περνάει ένας χρόνος αλλά τίποτα. Την παρακολουθώ για ασθένεια, αν βαριανασαίνει, αν κάνει τριξίματα με το ράμφος για να αποκλείσω ενδεχόμενο αναπνευστικών προβλημάτων, αλλά όλα φαινόντουσαν φυσιολογικά.

Λέω πεισματάρα είναι πρέπει να την περιμένω. ( Η αλήθεια είναι ότι μια υποψία την είχα , σαν πουλί είχε και αρκετά σημάδια θηλυκιάς και όταν την πόσταρα στο ιντερνέτ ο φίλος Βαγγέλης Αλεξ.. ήταν ο μόνος που μου είπε ότι είναι μια πανέμορφη κοπελίτσα.)

Την επόμενη χρονιά την πλάκωσα με αυγό , αυγό-τροφές , σκευάσματα για πύρωμα και φουλ ήλιο και την έκανα τούρμπο!!! Λέω δεν θα αντέξει και θα μου τα πει όλα μαζεμένα!!

Ένα πρωινό κοιτάζω από το παράθυρο τα κλουβάκια και… πουθενά το πουλί. Ωχ λέω κουκουβάγια , γεράκι ή ασθένεια μας βρήκε? Με το που ανοίγω την πόρτα ανεβαίνει στο κλαδί καμαρωτή και μου σφυρίζει γεμάτη ζωντάνια.

Πάω να το πιάσω για να το φυσήξω ώστε να βεβαιωθώ ότι δεν είναι αρχή ασθένειας και τι βλέπω… βλέπω στον πάτο ένα άσχημο άσπρο αυγό!! Την επόμενη μέρα και δεύτερο. Την προσπάθησα να την βάλω σε άλλο κλουβί να την ζευγαρώσω αλλά είχε μπει ο Ιούνης και το πουλί δεν είχε προετοιμαστεί σωστά οπότε δεν έκανα κάτι.

Την επόμενη χρονιά την έβαλα και μου χάρισε τρία πουλιά.

 

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *