Βιταμίνη ‘Κ’ στα πουλιά μας.

Βιταμίνη ‘Κ’ στα πουλιά μας.

Η Βιταμίνη Κ χωρίζεται σε τρία είδη: Τη βιταμίνη Κ1 ή απλά Κ , την οποία παράγουν τα φυτά, τη βιταμίνη Κ2, η οποία παράγεται από ορισμένα βακτήρια στα έντερα των πτηνών και μια συνθετική βιταμίνη, η Κ3 ή μεναδιόλη.
Είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, απαραίτητη για την παραγωγή προθρομβίνης που παίζει σημαντικό ρόλο στην πήξη του αίματος. Με λίγα λόγια χωρίς την βιταμίνη Κ το αίμα δεν πήζει. Η βιταμίνη Κ συμβάλλει στη σκελετική υγεία, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην εναπόθεση ασβεστίου στα οστά.

Πηγές της βιταμίνης Κ είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, τα αυγά, το πίτουρο σιταριού το λάδι ελιάς κτλ.

Vitamin-K

Με τη χρήση κάθε αντιβιοτικών – αντικοκκιδιακών φαρμάκων πρέπει να χορηγείτε κάποιο σκεύασμα βιταμίνης Κ παράλληλα με την θεραπεία που κάνουμε, διότι αυτά δεν καταστρέφουν μόνο τα επιζήμια βακτήρια, αλλά και αυτά που παράγουν την βιταμίνη Κ στο έντερο οπότε προκαλείτε ανεπάρκεια βιταμίνης Κ. Γιαυτό παρατηρούνται πολλές φορές λόγω εσωτερικών αιμορραγιών σκούρες κουτσουλιές ή κουτσουλιές με αίμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται η χορήγηση της.

Δείτε επίσης...

Μία σκέψη στο “Βιταμίνη ‘Κ’ στα πουλιά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *