Κοιμητήριο Ζώων…

Κοιμητήριο Ζώων…

Κρατήστε τη μνήμη του κατοικίδιου σας ζωντανή…

Πρόκειται για ένα κοιμητήριο ζώων που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη για το τελευταίο αντίο των αγαπημένων μας κατοικίδιων.

Τα κατοικίδια ζώα μας προσφέρουν την συντροφιά, την αποδοχή, την συναισθηματική υποστήριξη και άνευ όρων αγάπη κατά τη διάρκεια του χρόνου που μοιράζονται μαζί μας.

Έτσι, όταν αυτή η ειδική σχέση φτάνει στο τέλος, είναι φυσικό να υπάρχει θλίψη.

Tο κοιμητήριο μικρών ζώων βρίσκεται σ’ ένα ιδιόκτητο χώρο περίπου τεσσάρων στρεμμάτων στο Κορωπί και είναι πρότυπη μονάδα ταφής ζώων με άδεια λειτουργίας (υπ΄αριθμ. 4569/2009) όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπορεί να διακρύνει κανείς  πολλά ονόματα ζώων να αναγράφονται επάνω σε αναμνηστικά μαρμαράκια, φωτογραφίες, όπως και ποιηματάκια απο τους ιδιοκτήτες τους, που θέλουνε να τα επισκέπτονται για να εκφράσουν την απώλεια τους και να τιμήσουνε τη μνήμη τους.

Ατομική ταφή.

Στην επιλογή αυτή το κατοικίδιο ενταφιάζεται σε ξύλινο φερετράκι και στο σημείο ταφής τοποθετείται πλάκα που αναγράφονται τo όνομα και ο κωδικός ταφής του, καθότι πολλά ζωάκια έχουν το ίδιο όνομα.

Κατά την μεταφορά στο κοιμητήριο ζώων το ζωάκι μεταφέρεται με ειδικό όχημα. Το κόστος ταφής του ζώου κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος του και ο χρόνος ενοικίασης του χώρου είναι στα 2 χρόνια με δυνατότητα παράτασης της παραμονής του, εκταφής και σύντομα και αποτέφρωσης των οστών. Φυσικά οι ιδιοκτήτες είναι ευπρόσδεκτοι να επισκεφθούν το ζωάκι τους, για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Κοινόχρηστη ταφή.

Αυτή η επιλογή διατηρεί ένα υψηλό επίπεδο αξιοπρέπειας με χαμηλότερο κόστος.
Όπως και στην ατομική ταφή, έτσι και στην κοινόχρηστη το κόστος ταφής του ζώου κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος του. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να είναι παρόντες κατά την ταφή του κατοικίδιου.

 

Πληροφορίες από:

“http://animal-cemetery.gr”

 

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *