Τι να πάρω για παρέα καναρίνι ή καρδερίνα?

Τι να πάρω για παρέα καναρίνι ή καρδερίνα?

Είμαι σε κατάστημα με κατοικίδια και εκεί που χαζεύω τις τροφές και τις αυγοτροφές μπαίνει μέσα μια νεαρή μανούλα με τον πιτσιρικά της και ρωτάει τον πετσοπά:

— “Τι να πάρω στον μικρό καναρίνι ή καρδερίνα?

Διαφορές καρδερίνας με καναρίνι.

Το καναρίνι δεν είναι τόσο απαιτητικό πουλί. Είναι κατά την γνώμη μου “του λαού”.

Με μερικές απλές οδηγίες όσον αφορά την διατροφή του (τροφή, φρούτα και λαχανικά), το κλουβί του και το σημείο που θα το κρεμάσεις μπορείς να το έχεις υγειη για πολλά χρόνια.

Είναι πολύ πιο ήρεμο από την καρδερίνα (οπότε δεν στρεσαρετε εύκολα) , προσαρμόζεται εύκολα και είναι λιγότερο ασθενικό.

Η καρδερίνα από την άλλη είναι απαιτητικό πουλί και θέλει μεγάλη προσοχή.

Χρειάζεται πιο ακριβό μείγμα σπόρων με περισσότερους σπόρους από την “κελαηδινη” των καναρινιων, καλή αυγοτροφη (καλύτερα ακόμα χειροποίητη) , μεμονωμένους σπορους (πχ κια, περιλλα κτλ) ανάλογα με την περίοδο , παρακολούθηση για θεραπεία στα πρώτα στάδια από τυχόν ασθένεια (όχι ότι το καναρίνι δεν χρειάζεται) κτλ… Και μιλάμε για πουλί εκτροφης. Για άγριο μπορεί τα πράγματα να γίνουν πιο δύσκολα.

Το καναρίνι είναι πιο ευαίσθητο στα αναπνευστικά (λίγες περιπτώσεις έχω πετύχει τα οποία επανήλθαν γρήγορα) ενώ η καρδερίνα στα εντερικά προβλήματα.

Μία άλλη καλή λύση είναι καρδερινοκαναρο.

Ανθεκτικότητα καναρινιου με φωνή να πλησίαζει της καρδερίνας και σε πολλές περιπτώσεις και καλύτερη!! Αρκεί να τα βρεις στην τιμή…

Οπότε, αν θες να ξεκινήσεις μία φτερωτή παρέα, ξεκινα με ένα καναρίνι…

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *