Οι παπαγάλοι της Αθήνας!!

Οι παπαγάλοι της Αθήνας!!

Ξαφνικά η Αθήνα, ακόμα και το κέντρο της, απέκτησε αποικία πράσινων παπαγάλων όπου κυκλοφορούν δύο είδη: ο πράσινος και ο γκριζοπρόσωπος ή μοναχός που προτιμά περισσότερο να περπατά παρά να πετά.

Η συμμορία των ελεύθερων πράσινων παπαγάλων αριθμεί περισσότερα από 2000 μέλη και πλέον έχει κατακτήσει, σχεδόν, όλα τα πάρκα της Αθήνας.

Βρίσκονται παντού. Από το Πάρκο Τρίτση μέχρι το Πεδίον του Άρεως. Από το πάρκο της Ευελπίδων μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο στην Πατησίων. Από τη Γλυφάδα μέχρι το Γουδή.
Πώς βρέθηκαν στην Αθήνα? Δύο απόψεις…

1η. Είπαν από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πρόκειται για ασιατικούς παπαγάλους, που πωλούνται σχεδόν σε όλα τα pet shop που έχουν πτηνά, παπαγάλοι που έχουν την εκπληκτική ικανότητα να δραπετεύουν από το κλουβί.

2η. Ψαγμενο στέλεχος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας ανέφερε ότι οι πράσινοι παπαγάλοι δεν ήρθαν τώρα αλλά στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ένα αεροπλάνο τους μετέφερε από την Ινδία, τα κιβώτια έσπασαν στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού και οι παπαγάλοι βρήκαν νέα σπίτια στα νότια προάστια.

Η δεύτερη άποψη ακούγεται και η πιο λογική.

Επεκτείνονται διαρκώς. Να σημειωθεί πως δεν είναι μεταναστευτικό πουλί, προσαρμόζεται σε κάθε κλίμα και μπορείς να το συναντήσεις από τα Ιμαλάια μέχρι τη Βόρεια Ευρώπη, όπου επίσης έχει παρατηρηθεί η παρουσία του στα πάρκα. Η τροφή του είναι κυρίως καρποί και καρποί υπάρχουν παντού.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα δείτε πράσινο παπαγάλο, να ξέρετε ότι είναι από καιρό εδώ και ότι ήρθε για να μείνει.

Δείτε βίντεο!!

 

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *