Τάισμα άγριων (ελεύθερων) πουλιών.

Τάισμα άγριων (ελεύθερων) πουλιών.

Στο εξωτερικό (Αγγλία , Αμερική κτλ) συνηθίζουν να βάζουν ταΐστρες με σπόρους όπως ηλιόσπορο, φιστίκια, κανναβούρι αλλά και πέλλετ ή τροφή για εντομοφάγα σε αυτοσχέδιες ή τυποποιημένες ταΐστρες για τα άγρια πουλιά.

Σαν ιδέα είναι πολύ καλή, έχει ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα αφού βλέπεις τα πουλιά έξω από την πόρτα σου, να συχνάζουν γύρω από το σπίτι σου ανταμείβοντας σε με το κελάηδημά τους.

Είναι όμως κάπως επικίνδυνο (επίφοβο) σε κάποιον που έχει εκτροφή πουλιών και ιδιαίτερα σε εξωτερική εκτροφή λόγο του πλήθους των ασθενειών που “κουβαλάνε” τα ελεύθερα πουλιά. Κοκκίδια, σαλμονέλα, ευλογιά και ακάρεα αναπνευστικού και κάτω άκρων μεταδίδονται πιο συχνά και πλήθος άλλων ασθενειών.

Μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν οι ταΐστρες που προορίζονται για τα ελεύθερα σε κάποια απόσταση από τα κλουβιά ή να προστατεύουμε τα κλουβιά από το να έρθουν σε επαφή με τα άγρια.

Δεν χρειάζεται να πάρουμε κάποια ποιοτική και ακριβή τροφή αλλά μία οικονομική εντομοτροφη για τις παπαδίτσες, τα κοκκινολαίμια, τα κοτσύφια κτλ και ένα μείγμα κανναβούρι – ηλιόσπορο (λιπαροί για τα κρύα) για τα υπόλοιπα σποροφαγα. (Όσοι δεν είναι από επαρχία δεν θα δουν κάτι παραπάνω από δεκαοχτούρες – σπουργίτια και μια φορά στο τόσο και κανένα κοκκινολέμη ή κοτσύφι!!)

Δείτε παρακάτω μερικές ταΐστρες.

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”pic_name” special_effect=”” animation_effect=”” album_title=”true” album_id=”1″]

 

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *