21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά.

21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά.

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου,  ο Δήμος Γαλατσίου, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία & η Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής σας προσκαλούν στην έκθεση και βράβευση των τεχνητών φωλιών του 21ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης φωλιάς για Πουλιά την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018, ώρα: 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΜΙΝΙ» Ρεθύμνης και Χρήστου Καψάλη 36, Γαλάτσι.

Για πρώτη φορά ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 1998 στο 3ο ΤΕΕ Αθηνών από την περιβαλλοντική ομάδα των μαθητών και μαθητριών του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς:

Αναγνωστόπουλο Παναγιώτη

Κερασιώτη Σεραφείμ

Παπαδάκη Μιχαήλ και

Χούσο Γεώργιο

όπου συνεχίστηκε μέχρι το 2002. Έκτοτε ο διαγωνισμός συνεχίζεται στο 2ο ΤΕΕ Γαλατσίου, σημερινό 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, συνεχώς και ανελλιπώς κάθε χρόνο μέχρι σήμερα.

Το προσωνύμιο «Μιχάλης Παπαδάκης» δόθηκε στον διαγωνισμό το 2001 προς τιμή του πολύ σημαντικού και καλού μαθηματικού εκπαιδευτικού που χάθηκε ξαφνικά και πρόωρα, αφήνοντας πίσω του όμως σημαντικό έργο στα μαθηματικά το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά το σημαντικότερο για όλους όσους τον γνώρισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί, ήταν το ήθος του, η αγάπη για το λειτούργημά του και η προσφορά του σε αυτό που σήμερα λέμε προστασία του περιβάλλοντος αλλά που οι περισσότεροι δεν το εννοούμε.

Ήταν ο κυριότερος εμπνευστής του διαγωνισμού που τον στήριξε όσο κανείς άλλος, γιατί αγαπούσε τη φύση, αγαπούσε τα πουλιά, αγαπούσε τη ζωή, αγαπούσε τους μαθητές του και αξίζει να μείνει στην μνήμη μας γιατί ήταν Άνθρωπος.

Συνολικά τα δεκαπέντε χρόνια που πέρασαν έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς περίπου 2.500 μαθητές και μαθήτριες από 800 σχολεία όλων των βαθμίδων.

Στις φωλιές των προηγούμενων διαγωνισμών που τοποθετήθηκαν στα δέντρα των πάρκων και στα δάση, φώλιασαν διάφορα πουλιά όπου και αναπαράχθησαν.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το πρόγραμμα της Έκθεσης.
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την πρόσκληση

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *