Τρόμο προκαλούν οι γλάροι στη Μ. Βρετανία: Σκότωσαν σκύλους και επιτίθενται σε όποιον κρατά φαγητό!!

Τρόμο προκαλούν οι γλάροι στη Μ. Βρετανία: Σκότωσαν σκύλους και επιτίθενται σε όποιον κρατά φαγητό!!

Πριν από περίπου έναν μήνα, η είδηση πως σμήνος γλάρων επιτέθηκε και σκότωσε ενήλικο πρόβατο στην Ιρλανδία έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων για την πρωτοφανή αυτή συμπεριφορά από το συγκεκριμένο είδος πουλιού.

Οι σκηνές από τη γνωστή ταινία του Χίτσκοκ έχουν τις τελευταίες εβδομάδες μεταφερθεί σε περιοχές της Μ. Βρετανίας, όπου καταγράφονται όλο και περισσότερες επιθέσεις γλάρων σε κατοικίδια, αλλά και σε ανθρώπους.

Η Deutsche Welle μεταδίδει πως από την επιδρομή των πουλιών πλήττονται ιδιαίτερα η Κορνουάλη, η Ουαλία και η Σκωτία. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα πουλιά θέτουν ως στόχο ανθρώπους που κρατούν φαγητό στον δρόμο, αλλά και κατοικίδια ζώα από τα οποία αισθάνονται ότι απειλούνται. Έτσι, ένας μικρός σκύλος ράτσας Τεριέ έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση γλάρου, ενώ ένα ακόμη μικρόσωμο σκυλί δέχτηκε επίθεση και πέθανε από τα ράμφη τους, όπως αναφέρει το Business Insider.

Επιπλέον, έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που τα πουλιά έχουν κλέψει κινητά τηλέφωνα που κρατούσαν στα χέρια τους περαστικοί, με πιο πρόσφατη την περίπτωση μιας κοπέλας που έχασε το iPhone της ενώ μιλούσε και δέχτηκε επίθεση από τα πουλιά.

Η υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην Αγγλία, με τα ΜΜΕ να κάνουν λόγο για «αρουραίους με φτερά» και «τρομοκρατικό καθεστώς των κακόβουλων γλάρων».

Oι κάτοικοι των περιοχών, οι οποίοι περιγράφουν στα βρετανικά μέσα την κατάσταση, κάνουν λόγο για πρωτοφανή συμπεριφορά και επιθετικότητα από τα πουλιά. Κάποιοι σχολιάζουν χαρακτηριστικά πως αυτό που κάποτε ήταν μια χαριτωμένη ατραξιόν, έχει καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος των τουριστών και των ντόπιων.

Ιδιοκτήτης καντίνας αναφέρει πως τα πουλιά στήνουν καρτέρι κοντά στο σημείο όταν ανοίγει την επιχείρησή του και ορμούν στους πελάτες με το που απομακρυνθούν με το φαγητό στα χέρια τους.

Την ίδια ώρα, ο ορνιθολόγος και εκπρόσωπος της Βασιλικής Εταιρείας για την Προστασία των Πτηνών Tony Whitehead εξηγεί την περίεργη συμπεριφορά των ζώων ως εξής: «Διανύουμε την περίοδο που τα μικρά των γλάρων εγκαταλείπουν τις φωλιές τους. Γι’ αυτό οι γονείς προσπαθούν να τα υπερασπιστούν και επιτίθενται σε οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει απειλή γι’ αυτά. Από την άλλη πλευρά, πολλοί άνθρωποι ταΐζουν τους γλάρους, με αποτέλεσμα τα πουλιά να έχουν συνηθίσει σε αυτό και να μην μπορούν να ξεχωρίσουν πότε ο άνθρωπος τους προσφέρει φαγητό και πότε επιθυμεί να το κρατήσει για τον ίδιο».

Μέχρι και ο πρωθυπουργός της χώρας παραδέχτηκε στην τηλεόραση ότι πρόκειται για ένα πραγματικό πρόβλημα, για το οποίο πρέπει να γίνει μεγάλη συζήτηση.

Ωστόσο, η Deutsche Welle μεταδίδει πως οι περιβαλλοντικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα τον κινδύνου, φοβούμενοι ότι το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί γύρω από το θέμα μπορεί να οδηγήσει ορισμένους σε βίαιες λύσεις κατά των ζώων, τα οποία απειλούνται από εξαφάνιση.

 

Πηγή: www.lifo.gr

 

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *