Ο Ντιν Νίκολσον και η τετράποδη Νάλα κάνουν τον γύρο του κόσμου…

Ο Ντιν Νίκολσον και η τετράποδη Νάλα κάνουν τον γύρο του κόσμου…

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Ντιν Νίκολσον αποφάσισε να γυρίσει τον πλανήτη με ποδήλατο, ξεκινώντας από την γενέτειρά του, το Ντάνμπαρ της Σκωτίας. 

Ο 31χρονος είχε κουραστεί από την οχτάωρη, καθημερινή δουλειά του συγκολλητή και αισθάνθηκε την ανάγκη να αλλάξει ριζικά τρόπο ζωής, βλέποντας τη γη από τη σέλα του ποδηλάτου του. 

Οι μέρες περνούσαν και το μεγάλο ταξίδι πήγαινε όπως ακριβώς το είχε προγραμματίσει. Κατηφόριζε προς τον ευρωπαϊκό νότο, είχε ήδη περάσει από οχτώ χώρες και μοιραζόταν τις περιπέτειές του στα social media. Διασχίζοντας όμως τα σύνορα της Βοσνίας με το Μαυροβούνιο, τα σχέδια του άλλαξε για πάντα ένας καινούργιος, τετράποδος φίλος.  

Ενώ ανηφόριζε έναν απότομο λόφο, άκουσε ένα δειλό νιαούρισμα από τους θάμνους και σταμάτησε. Γρήγορα, το μάτι του έπιασε ένα γατάκι. Πλησίασε και έσκυψε να το χαϊδέψει. Η γάτα ανταποκρίθηκε αμέσως στην τρυφερότητά του και κάθε φορά που εκείνος επιχειρούσε να ξανανέβει στο ποδήλατό του, εκείνη «διαμαρτυρόταν» και δεν τον άφηνε να φύγει. 

Ο Νίκολσον δεν χρειάστηκε περισσότερα από λίγα λεπτά για να καταλάβει ότι αυτό το ταξίδι θα το συνέχιζαν μαζί. Άλλωστε το ζώο φαινόταν υποσιτισμένο και χρειαζόταν άμεσα φροντίδα γιατί πιθανότατα είχε εγκαταλειφθεί.

Μετά από ένα πέρασμα από τον κτηνίατρο για τις βασικές εξετάσεις και τα εμβόλια, της έδωσε το όνομα «Νάλα», από την αγαπημένη του ταινία της Walt Disney “Lion King” και το ταξίδι ξεκίνησε από την αρχή, αυτή τη φορά «δικάβαλο». 

Έκανε χώρο στο μπροστινό καλάθι του και έτσι απολάμβαναν και οι δύο την ίδια θέα. Η Νάλα έδειξε να απολαμβάνει τα χιλιόμετρα πάνω στο ποδήλατο. Κάποιες φορές πηδούσε στον ώμο του και τότε ο Νίκολσον πήγαινε πιο αργά, με προσοχή.

Οι δύο τους έγιναν από τότε αχώριστοι και επισκέπτονταν όλες τις πόλεις μαζί, ανακαλύπτοντας καινούργια μέρη, εγκαταλελειμμένες επαύλεις και «ολόδικές τους» παραλίες. 

Σε κάποια φάση του ταξιδιού, η Νάλα αρρώστησε από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη βροχή, και ο Σκωτσέζος έκλεισε ένα δωμάτιο σε χόστελ περιμένοντας αρκετές εβδομάδες μέχρι η γάτα του να γίνει εντελώς καλά και να συνεχίσουν την περιπλάνηση.

Έκτοτε η Νάλα ταξιδεύει με «επαγγελματικό», αδιάβροχο εξοπλισμό και όταν ο Νίκολσον δένει το ποδήλατό του, εκείνη πηδά από το καλάθι και μπαίνουν στο δωμάτιο μαζί. 

Δείτε επίσης...