Μην… φαρμακώνετε τα πουλιά λέει ο Κυνηγετικός Σύλλογος…

Μην… φαρμακώνετε τα πουλιά λέει ο Κυνηγετικός Σύλλογος…

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου ενημερώνει ότι απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων και δολωμάτων από αγρότες, καλλιεργητές, κτηνοτρόφους κ.λ.π. για την καταπολέμηση ειδών άγριας πανίδας με σκοπό την προστασία των καλλιεργειών τους και των ζώων τους.

Επιτρέπεται μόνο η χρήση πιστοποιημένων και εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων στις προβλεπόμενες ποσότητες και με τα συστατικά που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και δεν βλάπτουν τα είδη της άγριας πανίδας.

Για όσους θέλουν να προβούν σε καταπολέμηση τρωκτικών αυτό πρέπει να γίνεται με τρόπο τέτοιο ώστε να μην μπορούν να έρθουν σε επαφή με τα σκευάσματα τα είδη της άγριας πανίδας.

Ειδικά αυτή την περίοδο που το ενδημικό μας θήραμα αναπαραγάγεται εφιστούμε την προσοχή όλων.

Σε περίπτωση που κάποιος συλληφθεί να τοποθετεί απαγορευμένα σκευάσματα και αυτοσχέδια δολώματα ή βρεθούν στις ιδιοκτησίες τους θα καταγγέλλεται και θα ακολουθείται η διαδικασία και οι ποινές που προβλέπονται από το νόμο.

Προβλεπόμενη Νομοθεσία: Άρθρο 259 § 5 του Νόμου 89/1969 (Δασικός Κώδικας), η αριθ. 414985/1985 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 757/Β/1985), και η αριθ. 37338/1807/Ε.103 απόφαση (ΦΕΚ 1495/Β/06-09-2010)

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *