Κρυμμένα 34 πτηνά σε ρόλεϊ για τα μαλλιά…

Κρυμμένα 34 πτηνά σε ρόλεϊ για τα μαλλιά…

Μετά τον κύριο με τα κρυμμένα πουλιά στο παντελόνι του έχουμε και αυτόν… Ένας άντρας ηλικίας 39 ετών συνελήφθη στο αεροδρόμιο John F Kennedy της Νέας Υόρκης καθώς προσπάθησε να περάσει 34 ζωντανά… ωδικά πουλιά που είχε κρύψει μέσα σε πλαστικά ρόλεϊ μαλλιών.

Σύμφωνα με το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου, ο άντρας σχεδίαζε να πουλήσει τα πουλιά σε διοργανωτές διαγωνισμού κελαηδίσματος…

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν τα 34 ζωντανά πτηνά μέσα στις μεταφερόμενες αποσκευές του Francis Gurahoo, στο αεροδρόμιο JFK από τη Τζορτζτάουν την Κυριακή.

Αντί να έχει τα πουλιά μέσα σε μίνι κλουβιά, ο λαθρέμπορος τα έκρυψε μέσα σε πλαστικά ρόλεϊ μαλλιών με διάφορα χρώματα.

Δυστυχώς για εκείνον, πιάστηκε από τους τελωνειακούς υπαλλήλους κατά τον έλεγχο των αποσκευών του.

Μετά από διεξοδική έρευνα, ο Gurahoo συνελήφθη για την κατηγορία παράνομης λαθρεμπορίας άγριων ζώων, ανέφερε το Associated Press.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο λαθρέμπορος σκόπευε να πουλήσει τα πουλιά για να κελαηδούν σε διαγωνισμούς για πολλά δολάρια το καθένα.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό περιστατικό όπου οι τελωνειακοί υπάλληλοι έπρεπε να ασχοληθούν με τους λαθρεμπόρους πουλιών στο αεροδρόμιο JFK.

Όπως φαίνεται οι σπίνοι χρησιμοποιούνται ευρέως σε διαγωνισμούς τραγουδιού στη Νέα Υόρκη, όπου τα στοιχήματα τοποθετούνται στα πτηνά με την καλύτερη φωνή! 

 Έτσι μάλιστα πιάνουν υψηλές τιμές στη διεθνή αγορά.

Πληροφορίες από:

“http://www.gazzetta.gr/”

Δείτε επίσης...