Από πού προέρχεται το καναρίνι. (Άγριο καναρίνι.)

Από πού προέρχεται το καναρίνι. (Άγριο καναρίνι.)

Το καναρίνι είναι ωδικό πτηνό της τάξης των στρουθιομόρφων και ανήκει στην οικογένεια των φριγγιλιδών (Fringillidae). Η επίσημη ονομασία του εξημερωμένου καναρινιού είναι sirinus canaria domesticus.

Τα καναρίνια εισήχθησαν στην Ισπανία τον 15ο αι. μετά την κατάκτηση των Κανάριων νήσων από τους Ισπανούς. Εξαιτίας ενός ναυτιλιακού ατυχήματος ένα μεγάλο φορτίο καναρινιών δραπέτευσε και σύντομα εξαπλώθηκαν σε όλη την Ευρώπη. Επίσης το καναρίνι είναι πιθανό να προέρχεται και από το άγριο καναρίνι (serinus canaria canaria), το οποίο κατάγεται από τις Κανάριες νήσους Μαδέρα, Αζόρες, Τενερίφη κ.α.

Κύρια τους κατοικία είναι το αγροτικό περιβάλλον, τα άκρα του δάσους, τόσο στα πεύκα τη δάφνη και τη μυρτιά. Καταλαμβάνουν επίσης περιοχές χαμηλές, ψηλά βουνά, μέτρια φαράγγια, ακόμα και σε πόλεις, φθάνοντας κατά την αναπαραγωγή σε ελαιώνες σε πάρκα και λεωφόρους.

Είναι μη αποδημητικό είδος και ζει σε αγέλη κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Εκτός της περιόδου αναπαραγωγής, που τείνει να αφήνει τις δασικές περιοχές.

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *