Ισχυρά και μερικές φορές επικίνδυνα πουλιά..

Ισχυρά και μερικές φορές επικίνδυνα πουλιά..

Τα πουλιά συχνά συνδέονται με την αίσθηση της γαλήνης. Είναι το πρώτο πράγμα που θα ακούσετε μια ηλιόλουστη ημέρα, όταν ξυπνάτε το πρωί, ή όταν πάτε για μια ευχάριστη βόλτα στο βουνό. Δειτε και την κακή τους πλευρά…

Γλάρος!!!

γλάρος

Το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει ένας γλάρος, είναι σαν καλός κλέφτης να πετάξει μακριά με το σάντουιτσ σου ή να σου κουτσουλίσει το φρεσκοπλυμένο αυτοκίνητο… ΜΗΝ κάνετε το λάθος να πειράξετε την φωλιά τους. Αν διαπιστώσουν ότι κινδυνεύει η φωλιά ή τα μικρά τους… δεν σας γλυτώνει τίποτα!!!

Κουκουβάγια

κουκουβάγια

Είναι σπάνιο να συναντήσει κάποιος μια κουκουβάγια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα νυκτόβιο πουλί το οποίο μπορεί να επιτεθεί στον άνθρωπο μόνο αν απειληθεί (πχ. Όταν απειληθεί η φωλιά και τα μικρά της.). Η κουκουβάγια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά τραύματα στον άνθρωπο χρησιμοποιώντας το αιχμηρό ράμφος και τα δυνατά της νύχια. Αξιοσημείωτο είναι το γρήγορο και αθόρυβο πέταγμά της όπου μπορεί να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής χωρίς να γίνει αντιληπτή!!!!

Γεράκι

USGS_Prairie_Falcon

Αρπακτικό πουλί το οποίο επιτίθεται για να τραφεί με ψάρια, τρωκτικά, φίδια, μικρά πουλιά κτλ. Τα νύχια τους είναι τόσο δυνατά τα οποία σχίζουν την σάρκα με απίστευτη ευκολία. Το ράμφος τους σκίζει κατευθείαν το νωτιαίο μυελό των θηραμάτων τους προκαλώντας γρήγορο και αιφνίδιο θάνατο… Είναι θανατηφόρα από πολύ μικρή ηλικία και επίσης εκπαιδεύονται από τον άνθρωπο για να χρησιμοποιηθεί για κυνήγι.

Αετός

Eagle1

Συνδυασμός γρηγοράδας, αντανακλαστικών και όρασης για να είναι το τέλειο αρπακτικό!! Το ράμφος του και τα νύχια του προκαλούν μεγάλη ζημιά ενώ από το οπτικό του πεδίο δεν ξεφεύγει τίποτα. Μπορεί να μεταφέρει θήραμα τεσσάρων λιβρών (1 λιβρα = 453 γραμμάρια ) . Λόγο του ότι είναι πουλιά με ισχυρό σύμβολο της εξουσίας το επιλέξανε και οι Αμερικάνοι ως εθνόσημο..

Όρνιο

v

Αυτό το πουλί είναι τόσο άσχημο όσο και απαίσιο. Συχνά ταυτίζονται με τον θάνατο, τρέφονται με πτώματα σάπια και μη και σκουπίδια. Έχουν εξαιρετικά όξινο στομάχι που μπορεί να αντέξει όλα τα είδη των βακτηρίων και ιών το οποίο τα περισσότερα άλλα ζωντανά πλάσματα δεν μπορούν. Επίσης, τα ούρα τους είναι μεγάλης περιεκτικότητας σε βακτήρια τα οποία μπορούν να σκοτώσουν κάποιο ζώο όταν έρθει σε επαφή!!

Στρουθοκάμηλος

στρουθοκάμηλος

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα πουλιά του κόσμου – που μπορεί να φτάσουιν σε ύψος τα 9 πόδια (2.74 μέτρα!!) και μέχρι 350 κιλά. Μπορούν να τρέχουν με ταχύτητες των 30 MPH (περίπου 50 χιλιόμερα) για μεγάλη απόσταση και πραγματικά δεν θες να βρεθείς στον δρόμο τους!!!! Επίσης έχουν και αιχμηρά νύχια. Αν δεν ήταν δειλά πλάσματα θα μπορούσαν να ήταν επικίνδυνοι δολοφόνοι…

Cassowary

cassowaries

Αυτό το πουλί θεωρείται ότι είναι το πιο επικίνδυνο πουλί στον κόσμο, με βαρύ ποινικό μητρώο… Έχει ένα 5 ιντσών νύχι (12,7 εκατοστά) που μπορεί να σκοτώσει και άνθρωπο (το οποίο έχει γίνει). Τα πόδια τους είναι πολύ δυνατά, και μπορεί να τρέξει σε ταχύτητες μέχρι 31 mph (περίπου 50 χιλιόμερα) . Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, τα αμερικανικά και αυστραλιανά στρατεύματα στη Νέα Γουινέα είχαν προειδοποιηθεί να μην πλησιάζουν αυτά τα πτηνά!!!

(Πληροφορίες από :
http://listverse.com.
http://www.enkivillage.com/dangerous-birds.html)

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *