Δοκιμή αναπαραγωγής καρδερίνας.

Δοκιμή αναπαραγωγής καρδερίνας.

Καρδερίνες… Αγαπημένα πουλιά… Τα παρακολουθούσα στην φύση απο μικρός και πάντα ρωτούσα την μητέρα μου τι πάθαν αυτα τα πουλακια και έχουν ματωμένο προσωπάκι… Την πρώτη που μου χάρισε ένας γείτονας και φίλος την είχα για 6 χρόνια. Ευτυχώς είναι γνώστης και με ενημέρωσε σε πολύ καλό βαθμό για τις συνήθειες – διατροφη.

Τωρα μετα από 5 χρόνια αποφάσισα να κάνω τις δικές μου δοκιμές αναπαραγωγής. Τα ζευγάρια μου είναι μεικτά. Όταν λέω μεικτά εννοώ οτι οι προσπάθειες μου είναι με 1 από πουλάκια εκτροφής και 2 από ζευγάρια απο την φύση τα οποια τα έχω σε αιχμαλωσία 3 + χρόνια.Πρόσεξα να είναι πουλιά υγιή και σχετικά ήρεμα.
Όλα τα ζευγάρια απο αρχές Νοέμβρη τα είχα αρχικά αντικριστά χωρίς να βλέπονται, από μέσα Ιανουαρίου τα άφησα σε ξεχωριστά κλουβιά να έχουν οπτική επαφή και από μέσα Φεβρουαρίου έβαλα τα ζευγάρια στο ίδιο κλουβί να συνηθίσει το ένα το άλλο.
Όποια πουλιά ταιριαξαν τα είδα από την αρχή αντάλλαξαν φιλιά και τα άφησα μαζί. Όποια μαλώναν τα ξεχώρισα και θα δοκιμάσω ξανά αργότερα.
Στην διατροφή τους αύξησα την βιταμίνη Ε, εκχύλισμα απο γαϊδουράγκαθο, προβιταμίνες στο νερό 2 φορές την εβδομάδα και ενίσχυσα το μίγμα τροφής με κάποιους σπόρους παραπάνω όπως ψιλό ηλιόσπορο και λουλούδια από ζοχιά.
Περίπου τα ίδια κάνω και με τα καναρίνια με θετικά αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής όλα φαίνονται να κυλάνε ομαλά… Αποτελεσματα σε επόμενη ανάρτηση. Δεκτό κάθε σχόλιο…

Δείτε επίσης...

6 σκέψεις για το “Δοκιμή αναπαραγωγής καρδερίνας.

  1. Μέχρι στιγμής τέσσερα μικρά από ζευγάρι εκτροφής και περιμένω τα υπόλοιπα!! Τώρα πυρωσαν τα πουλιά απλά περιμένω με υπομονή..

  2. Το πιστό ζευγάρι εκτροφής μου έδωσε πουλιά, τα άλλα δύο είχα πρόβλημα για αρχή στο πυρωμα, και τα επηρρέασε αρκετά ο καιρός… Ακόμα λίγο τα περιμένω να τελείωσει και αυτός ο μήνας γιατί κάνουν κάποιες προσπάθειες.

  3. Πρόσεχε τα πολύ όμως γιατί αυτός ο καιρός με τις ζέστες είναι επικίνδυνος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *