Το όμορφο, γλυκό αλλά λίγο αηδιαστικό κοάλα!!!

Το όμορφο, γλυκό αλλά λίγο αηδιαστικό κοάλα!!!

Το κοάλα το βρίσκουμε σε ολόκληρη την ανατολική ακτή της Αυστραλίας σε βάθος που εξαρτάται από την παρουσία βροχών που μπορούν να συντηρήσουν δάση ευκαλύπτου, τα φύλλα του οποίου αποτελούν και την αποκλειστική τροφή του.

Σήμερα τα κοάλα είναι σχεδόν απειλούμενο είδος.

Το κοάλα τρέφεται σχεδόν εξ ολοκλήρου με φύλλα ευκαλύπτων. Τα φύλλα ευκαλύπτων είναι χαμηλά στην πρωτεΐνη, υψηλά σε εύπεπτες ουσίες, και περιέχουν φαινολικές και τερπενιωνές ενώσεις που είναι τοξικές στα περισσότερα είδη.

Το κοάλα έχει πολύ χαμηλό μεταβολισμό για θηλαστικό (που απαιτεί ενέργεια) και στηρίζεται ακίνητο για περίπου 19 ώρες ημερησίως, κοιμισμένο το μεγαλύτερο μέρος εκείνου του χρόνου… Το κοάλα ξοδεύει περίπου 3 με 5 ώρες των ωρών που δραστηριοποιείται τρώγοντας 500 γραμμάρια φύλλα ευκαλύπτου κάθε ημέρα.

Για να φτάσει στην συστάδα με τα δέντρα για να τραφεί ακολουθεί πάντα το ίδιο δρομολόγιο είτε αυτό περνάει μέσα από αυλές είτε από λεωφόρο.

Πολλά βρίσκονται χτυπημένα από αυτοκίνητα ή από σκυλιά.

Τα μικρά μεχρι τον απογαλακτίσμο τρώνε τα περιττώματα της μάνας τους… 

Το κοάλα έχει ασυνήθιστα μικρό εγκέφαλο, με 40% της κρανιακής κοιλότητας να καταλαμβάνεται από υγρό. Είναι το μόνο ζώο στη γη με τόσο ελαττωμένο εγκέφαλο.

Είναι και λίγο χαζό και λίγο σιχαμερό!!!

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *