Λόγοι για να υιοθετήσουμε και ίσως όχι να αγοράσουμε ένα κατοικίδιο…

Λόγοι για να υιοθετήσουμε και ίσως όχι να αγοράσουμε ένα κατοικίδιο…

Σκέφτεστε να χαρίσετε ένα κατοικίδιο στην οικογένειά σας; Εδώ είναι κάποιοι λόγοι για να υιοθετήσετε τον νέο σας φίλο.

Γιατί θα σώσει μια ζωή.

Κάθε χρόνο, πολλά εκατομμύρια σκυλιά και γάτες πηγαίνουν για ευθανασία Παγκοσμίως…

Ο αριθμός των ζώων που οδηγούνται σε ευθανασία θα μπορούσε να μειωθεί δραματικά εάν όλο και περισσότεροι υιοθετούσαμε κατοικίδια ζώα αντί να τα αγοράσουμε. Όταν υιοθετείς, σώζεις ένα ζώο κάνοντάς το μέλος της οικογένειάς σου και που και το ίδιο το χρειάζεται απεγνωσμένα.

Θα πάρετε ένα υγιή ζώο.

Τα καταφύγια ζώων και οι ομάδες διάσωσης γεμίζουν με ευτυχισμένα, υγιή κατοικίδια που περιμένουν κάποιον να τα πάρει σπίτι. Τα έχουν εμβολιάσει , εξετάσει και έχουν πάρει αγάπη και φροντίδα. Ξέρουν τα ζώα και τους χαρακτήρες τους οπότε θα πάρετε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει…

Πολλά από τα κατοικίδια που είναι στα καταφύγια προέρχονται από οικογένειες που για διάφορους λόγους οικονομικούς, υγείας κτλ τα δώσανε για υιοθεσία. Οπότε τα περισσότερα είναι ήδη εκπαιδευμένα για σπίτι και ξέρουν να ζουν με οικογένεια.

Θα σας κοστίσει λιγότερο.

Το κατοικίδιο που θα πάρετε συνήθως είναι εμβολιασμένο , ελεγμένο από κτηνίατρο επίσης πολλά έχουν και μικροτσίπ. Οπότε εκτός από τα περισσότερα χρήματά που θα ξοδεύατε για την αγορά του , γλιτώνετε επιπλέον χρήματα πρώτων εμβολίων και άλλων εξόδων.

Γιατί είναι ένας τρόπος για να σταματήσει η παράνομη αναπαραγωγή σε άθλιες συνθήκες.

Εάν αγοράσετε ένα σκυλί από ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή από κάποιο άγνωστο online πωλητή, θα το πάρεις από κουτάβι.

Εκτροφείο στην Αμερική.

Αν δεν είναι από αναγνωρισμένο εκτροφέα που ξέρει και κάνει σωστά την δουλειά του , βγαίνουν από “εργοστασιακές μονάδες αναπαραγωγής” με απώτερο σκοπό το κέρδος. Τα ζώα από αυτή την αναπαραγωγή στεγάζονται σε συγκλονιστικά κακές συνθήκες με ακατάλληλη ιατρική περίθαλψη και, ως εκ τούτου, συχνά είναι άρρωστα και με προβληματική από τη διαβίωση τους συμπεριφορά.

Οι μητέρες αυτών των κουταβιών φυλάσσονται σε κλουβιά για να γεννούν ξανά και ξανά για χρόνια, χωρίς ιδιαίτερη ανθρώπινη παρουσία και με ελάχιστη πιθανότητα να μπορέσουν να ενταχθούν σε μια οικογένεια. Και όταν δεν θα είναι πια κερδοφόρα, τα σκυλιά αναπαραγωγής απλώς βγαίνουν στην άκρη – είτε για ευθανασία είτε τα παρατάνε σε καμιά χωματερή…

Θα ευχαριστήσεις το σπίτι σου.

Πολλά από τα κατοικίδια ζώα που προέρχονται από καταφύγια είναι ήδη εκπαιδευμένα για να ζούνε σε σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο σώζετε τη ζωή ενός σκύλου, αλλά σώζεις το χαλί , τον καναπέ , τα παπούτσια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα!! Η υιοθεσία ενός σχετικά μεγάλου σε ηλικία κατοικίδιου ζώου σημαίνει ότι η είσοδος του στην οικογένειά σας θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Τα κατοικίδια είναι καλά για την υγεία.

Όχι μόνο θα σας δίνουν αγάπη άνευ όρων, αλλά έχει αποδειχθεί ότι είναι ψυχολογικά, συναισθηματικά και γενικά ωφέλημα για την οικογένειά σας. Η φροντίδα για ένα κατοικίδιο μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση σκοπού και εκπλήρωσης και μειώνει το αίσθημα της μοναξιάς. Και αν υιοθετήσετε, αισθάνεστε επιπλέον και υπερήφανοι για τη βοήθεια ενός ζώου σε ανάγκη!

Επειδή η υιοθεσία βοηθά περισσότερο από ένα μόνο ζώο.

Τα υπερφορτωμένα καταφύγια παίρνουν πολλά αδέσποτα, κακοποιημένα και χαμένα κάθε χρόνο . Υιοθετώντας ένα ζώο, δημιουργείτε χώρο για άλλα. Όχι μόνο δίνετε σε άλλα ζώα μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά το κόστος της υιοθεσίας σας πηγαίνει κατευθείαν στο να βοηθήσετε αυτά τα καταφύγια να φροντίσουν καλύτερα τα ζώα που έχουν!

Τι πιο ωραίο να αλλάξεις όλον τον κόσμο ενός ζώου…