Σε ποια ασθένεια είναι επιρρεπείς οι σπίνοι?

Σε ποια ασθένεια είναι επιρρεπείς οι σπίνοι?

Παλιότερα πίστευαν ότι η ασθένεια που επηρεάζει τους σπίνους είναι τριχομονάδα (Trichomonosis). Τελικά, η πιο συνηθισμένη ασθένεια των σπίνων είναι Fringilla Papillomavirus η οποία προκαλείται από ακάρεα και περνούν στα πόδια των πτηνών.

Το ακάρεα είναι στην κατηγορία των νεμηκοκτόνων και είναι η κύρια αιτία της εμφάνισης του ποδιού της φωτογραφίας. Μπορεί επίσης να συγκεντρωθούν γύρω από τη βάση του ράμφους δυσκολεύοντας την αναπνοή του.

Τελικά καταλήγει το πουλί να χάνει τα δάχτυλα των ποδιών ή και τα ολόκληρα πόδια που τελικά θα οδηγήσουν στο πουλί να πεθαίνει από λιμοκτονία, θήρευση από κάποιο αρπακτικό ή μόλυνση στις πληγές που δημιουργούνται και να καταλήγει από κάποια δευτερογενή λοίμωξη.

Τρόπος καταπολέμησης είναι πάνω από όλα η καθαριότητα των σκευών σίτισης όταν μιλάμε για τα ελεύθερα πουλιά και των κλουβιών στα κατοικίδια μας.

Σε κατάσταση νόσου συμπεριφερόμαστε όπως με τα ακάρεα κάτω άκρων. Όχι ότι επηρεάζουν μόνο του σπίνους αλλά και πολλά άλλα είδη όπως πύρρουλες, καρδερίνες , λούγαρα , καναρίνια κτλ.

 

 

Βίντεο με θηλυκό σπίνο με ακάρεα.

 

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *