Τι κάνουμε αν δούμε ένα τραυματισμένο πτηνό.

Τι κάνουμε αν δούμε ένα τραυματισμένο πτηνό.

Αν βρεθεί στον δρόμο μας ένα πληγωμένο ή ανήμπορο πτηνό (γεράκι , κουκουβάγια , γλάρος κτλ) καλό είναι να μην του γυρίσουμε την πλάτη αλλά να προσπαθήσουμε να του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες.

Πρέπει να βρούμε γρήγορα ένα χαρτόκουτο, στρώνουμε μέσα με εφημερίδες ή χαρτί κουζίνας και του ανοίγουμε μικρές τρύπες. Το μέγεθος από το χαρτόκουτο πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το πουλί ναι μεν να μπορεί να σταθεί όρθιο αλλά να μη μπορεί να κάνει περιττές κινήσεις.

Πιάνουμε το πουλί με ένα πανί αποφεύγοντας το ράμφος και τα νύχια αν είναι αρπακτικό και την μύτη αν είναι ερωδιός ή γλάρος και το βάζουμε στο κουτί αφού του δώσουμε προσεκτικά λίγο νερό θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Αφήνουμε το κουτί στο πιο ήσυχο μέρος του σπιτιού, ζεστό αν είναι χειμώνας και δροσερό αν είναι καλοκαίρι. Έπειτα καλούμε την προστασία ζώων και ακολουθούμε τις οδηγίες τους.

(ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής Τηλ.: 21 0951 0075

Βρήκατε ένα τραυματισμένο – πληγωμένο – εξαντλημένο άγριο ζώο σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας φέρουμε σε επαφή με τον πλησιέστερο συνεργάτη μας, ώστε η αποστολή του στην ΑΝΙΜΑ να γίνει με ταχύτητα και ασφάλεια. )

Δείτε επίσης...