Άκου δουλειά!!! 500 ευρώ το μήνα για να ταΐζεις γάτες στη Σύρο…

Άκου δουλειά!!! 500 ευρώ το μήνα για να ταΐζεις γάτες στη Σύρο…

Η αγγελία που δημοσίευσαν η Joan και ο Richard Bowell το καλοκαίρι προκάλεσε πανζουρλισμό στο Ίντερνετ. Το ζευγάρι αναζητούσε κάποιον που θα φροντίζει τις γάτες στο σπίτι του στη Σύρο, επί πληρωμή.

Όπως σημειώνει η αγγελία τους, πρόκειται για τετράωρη ημιαπασχόληση, η οποία περιλαμβάνει το τάισμα, το καθάρισμα, τη φροντίδα, αλλά και το… παιχνίδι με τις σχεδόν 60 γάτες που “φιλοξενούν” στο “καταφύγιο” που διατηρούν στη Σύρο (έναν μικρό “παράδεισο” – όπως χαρακτηρίζουν το νησί – του Αιγαίου).

Προσέφεραν μισθό 500 ευρώ το μήνα (υπογραμμίζοντας πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ένας μέσος μισθός στην Ελλάδα για πλήρη απασχόληση ανέρχεται πλέον στα 1.070 ευρώ), καθώς και αυτόνομο χώρο κατοικίας για τον τυχερό εργαζόμενο.

Ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν εκείνο το οποίο ακολούθησε, ειδικά αφότου η αγγελία τους έγινε viral και προβλήθηκε από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως η Washington Post και το περιοδικό Time: Οι αιτήσεις για τη θέση υπερέβησαν τις 40.000, από υποψήφιους 90 διαφορετικών εθνικοτήτων! Μόνο τον Αύγουστο, το ζευγάρι δεχόταν καθημερινά περί τα 1.000 με 1.600 emails…

Οι ίδιοι εξαρχής ξεκαθάρισαν ότι θα είναι “αυστηροί” στην τελική επιλογή. Το ζητούμενό του είναι ένας άνθρωπος με “χρυσή καρδιά”, που ενδιαφέρεται και ασχολείται ουσιαστικά με τα ζώα.

Διαπίστωσαν πως στα πανέμορφα ελληνικά νησιά μπορεί οι γάτες να βρίσκονται παντού, ο κόσμος να ασχολείται διαρκώς μαζί τους και να “γράφουν” υπέροχα στις φωτογραφίες των τουριστών και τις καρτ ποστάλ, δεν χαίρουν ωστόσο πάντοτε της καλύτερης μεταχείρισης, όπως και γενικότερα τα αδέσποτα ζώα στη χώρα μας.

Και αυτό είναι κάτι το οποίο θέλουν να αλλάξουν. Γι’ αυτό και ονόμασαν το καταφύγιό τους “God’s Little People”, προκειμένου όλα τα “μικρά πλασματάκια του Θεού” να απολαμβάνουν τη ζωή που τους αρμόζει…

Για φέτος το χειμώνα, η θέση καλύφθηκε από μία 62χρονη Καλιφορνέζα. Ωστόσο, η Joan και ο Richard σκέφτονται να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και στις ΗΠΑ – όπου περνούν τον υπόλοιπο χρόνο εξαιτίας της δουλειάς εκείνου – καθώς και να μετατρέψουν σε “διεθνές” το καταφύγιο τους στη Σύρο, έτσι ώστε να μάθουν στους ανθρώπους πως να συμπεριφέρονται σωστά στα αγαπημένα κατοικίδια.

Επιπλέον, έχουν δεχθεί και προτάσεις από χολιγουντιανούς παραγωγούς που βρήκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την ιστορία τους…

Πληροφορίες από:

“https://www.diaforetiko.gr/”