Σκυλάκια Τσέπης!! Έχουν και τα αρνητικά τους…

Σκυλάκια Τσέπης!! Έχουν και τα αρνητικά τους…

Τα μικροσκοπικά σκυλάκια, τα λεγόμενα σκυλάκια τσέπης ή handbag ή teacup (φλιτζάνι τσαγιού) ή toy dogs, είναι κάτι συνηθισμένο στους σταρ του Hollywood.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρεις, πριν αποφασίσεις να πάρεις ένα τόσο μικροσκοπικό κατοικίδιο. Ένα τέτοιο σκυλί, λόγω της μεγάλης ζήτησης, εκτρέφεται χωρίς όρια από τους εκτροφείς, οι οποίοι παίζουν στην κυριολεξία με τη γενετική και αδιαφορώντας για τους κανόνες, με αποτέλεσμα το ζωάκι αυτό να περάσει τη- συχνά- μικρή ζωή του με πολλά προβλήματα υγείας και υποφέροντας από  πόνους.

Με άλλα λόγια δεν υπάρχει ράτσα teacup. Πρόκειται για μια απίστευτα κερδοφόρα δημιουργία των εκτροφέων. Κανένας σκύλος κάτω των 2,5 κιλών δε θα πρέπει να ζευγαρώνει. Και καταλαβαίνουμε τους λόγους.

Δυστυχώς η λίστα των ασθενειών που εμφανίζουν αυτά τα σκυλάκια είναι τεράστια. Από τη μια είναι οι κληρονομικές παθήσεις και από την άλλη αυτά που μπορεί να πάθουν στην καθημερινή τους ζωή, πέφτοντας πχ από μια καρέκλα. Καρδιακά επεισόδια, υπογλυκαιμία, επιληψία, αναπνευστικά και πεπτικά προβλήματα, υδροκεφαλισμός είναι μόνο μερικά από αυτά που βασανίζουν τα teacup σκυλάκια. Σχεδόν πάντα έχουν πολύ μικρότερο προσδόκιμο ζωής και μια δυσκολία στο να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα. Πολλές φορές μάλιστα δεν μπορούν να πάνε ούτε βόλτα και κυκλοφορούν μέσα σε τσάντες. Τέλος υπάρχει επίσης και η πιθανότητα να τυφλωθούν.

Τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχουν αμέτρητα φυσιολογικά μικρόσωμα σκυλάκια εκεί έξω που έχουν ανάγκη από ένα σπίτι. Το να πάρεις ένα σκυλάκι τόσο μικρό είναι σαν να συμφωνείς με τον τρόπο αναπαραγωγής του που είναι αφύσικος. Γιατί το θέμα δεν είναι αν μπαίνει σε μια τσέπη αλλά αν μπορεί να ζήσει μια κανονική ζωή με υγεία.