Άγριο έγκλημα. 20χρονος δολοφονεί με ράβδο 6 υπο εξαφάνιση πιγκουϊνάκια. Δικαστική απόφαση-ντροπη..

Άγριο έγκλημα. 20χρονος δολοφονεί με ράβδο 6 υπο εξαφάνιση πιγκουϊνάκια. Δικαστική απόφαση-ντροπη..

Ένας 20χρονος άνδρας την Πρωτοχρονιά του 2016 στην Τασμανία θανάτωσε έξι πιγκουίνους με μια ξύλινη ράβδο και ενώ θα περίμενε κανείς η δικαιοσύνη να δείξει το «σκληρό» της πρόσωπο, αντ′ αυτού καταδίκασε τον νεαρό σε… 49 ώρες κοινωνικής εργασίας, ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε να πληρώσει το αστείο ποσό των 45 £ (82,15$) ως εγγύηση. Στο δικαστήριο παρέμενε αμετανόητος για την πράξη του καθ′ όλη τη διάρκεια της δίκης. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο είδος πιγκουίνου βρίσκεται υπό εξαφάνιση στην ευρύτερη περιοχή της Τασμανίας.

Ο Joshua Leigh Jeffrey δε δίστασε να κάνει ποδαρικό στο 2016 σκοτώνοντας έξι πιγκουίνους. Ένας κάτοικος της περιοχής άκουσε τις κραυγές των πτηνών που ραπίζονταν από την ξύλινη ράβδο του αδίστακτο δολοφόνου κι έτρεξε προς το σημείο του εγκλήματος μένοντας αποσβολωμένος από την εικόνα. Έξι πιγκουίνοι είχαν σχηματίσει λίμνες αίματος από χτυπήματα στο κεφάλι. Ο νεαρός εντοπίστηκε γρήγορα και συνελήφθη.

Παρόλα αυτά, αν και ο δικαστής Tamara Jago ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πράξη αυτή αποτελεί ωμή βία ενάντια σε εύκολους στόχους» και η νομοθεσία της Τασμανίας προβλέπει ως ποινή για την κακοποίηση ζώων πέντε έτη φυλάκισης και πρόστιμο 31.000 δολάρια, το δικαστήριο ήταν πολύ πιο ελαστικό για τον δράστη που δε μετανόησε ούτε στιγμή για την πράξη του.

Ο δικηγόρος του θύτη επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα που τον ακολουθούν από την παιδική του ηλικία.

Το συγκεκριμένο είδος πιγκουίνου, γνωστό και ως Fairy Penguin, βρίσκεται υπό εξαφάνιση κυρίως λόγω κυνηγιού αλλά και από επιθέσεις σκύλων.

Ο δικαστής Jago έλαβε υπόψη τη ψυχιατρική έκθεση που ανέφερε πως ο Jeffrey έπασχε από ψυχολογικές διαταραχές, διάσπαση προσοχής, υπερβατικότητα και διαταραχή πνευματικής ανάπτυξης όταν αποφάσισε να ανακοινώσει την ποινή του.

Σύμφωνα με το ΑBC News, o δρ. Eric Woehler, πρόεδρος του Οργανισμού «Πτηνά της Τασμανίας» εξέφρασε την απογοήτευσή του λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτό δεν θα σταματήσει το επόμενο άτομο που θα βγει και θα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα κάποια στιγμή στο μέλλον».

Πληροφορίες από :

“https://m.huffingtonpost.gr/”

 

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *