Ο μαγευτικός χορός των ψαρονιών!!!

Ο μαγευτικός χορός των ψαρονιών!!!

Δεν νομίζω να ήταν υπερβολή αν το χαρακτηρίζαμε ως ”υπερθέαμα” !!!!

Πετάνε σε άψογους και εντυπωσιακούς σχηματισμούς κατά εκατοντάδες και προκαλούν τα βλέμματα ακόμη και των κατοίκων των πόλεων, αφού κατακλύζουν δέντρα, πάρκα και… ταράτσες.

Σε μεγάλους αριθμούς πετάνε αδιάκοπα με απίστευτες εναλλαγές σχημάτων, κυρίως για να μπορούν να αποφεύγουν την επίθεση από τα αρπακτικά του ουρανού. Ταυτόχρονα αναζητούν τόπο για κούρνια σε ψηλά πεύκα κοντά στις πόλεις, ή σε τόπους προστατευμένους από την αλεπού και το ποντίκι στην ύπαιθρο.

Το ψαρόνι αποτελεί ένα από τα πιο προσαρμοστικά πτηνά του πλανήτη μας σε ό,τι αφορά τις τροφικές του προτιμήσεις. Από καρποφάγο έως και 90% την εποχή που εμφανίζεται στους ελαιώνες (συνήθως τον Οκτώβριο), μετατρέπεται σε εντομοφάγο κατά 75% την εποχή φωλεοποίησης- αναπαραγωγής, κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια στα πουλιά. Επίσης πολλές φορές προκαλούν καταστροφές στην γεωργία.

ψαρονι

Γκαραβέλι, γκάρκουλο , ζαραβέλι , ζβορίγγι, ή χειμώνι ,είναι κάποιες από τις γνωστές του ονομασίες. Είναι παμφάγο,και είναι ένα από τα πιο κοινά είδη πουλιών.”

Υπάρχουν περίπου 55 είδη ψαρονιών ανά τον κόσμο, και θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο έξυπνα πουλιά , με δυνατότητα μίμησης ήχων άλλων πτηνών, συμπεριλαμβανόμενης και της ανθρώπινης φωνής. Εξημερώνεται εύκολα, και ζει στην αιχμαλωσία.

Το ψαρόνι ήταν το πρώτο πτηνό, το οποίο χρησιμοποιήθηκε, το 1989, σε πρόγραμμα δακτυλίωσης για την επιστημονική μελέτη της μετανάστευσης.

Δείτε επίσης...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάνε μια απλή πράξη. *