Καστανόξανθος Αετός. Ο αετός με τα παντελόνια.

Είναι μετρίου μεγέθους και γεροδεμένος με μακρύ λαιμό, μεγάλο κεφάλι, δυνατό ράμφος και οβάλ ρουθούνια. Όταν πετά, οι φτερούγες του μοιάζουν μικρές και η ουρά εξέχει λίγο. Στο έδαφος δείχνει τα καλυμμένα με φτερά πόδια του μέχρι τα νύχια (τα παντελόνια). Κάνει καθιστική ζωή σε ανοιχτούς χώρους με λίγα δέντρα όπως στέπες, σαβάνες και ερημικές περιοχές.

Είναι μετρίου μεγέθους και γεροδεμένος με μακρύ λαιμό, μεγάλο κεφάλι, δυνατό ράμφος και οβάλ ρουθούνια. Όταν πετά, οι φτερούγες του μοιάζουν μικρές και η ουρά εξέχει λίγο. Στο έδαφος δείχνει τα καλυμμένα με φτερά πόδια του μέχρι τα νύχια (τα παντελόνια). Κάνει καθιστική ζωή σε ανοιχτούς χώρους με λίγα δέντρα όπως στέπες, σαβάνες και ερημικές περιοχές.

Αποφεύγει τα δάση και τον βρίσκεις και σε ύψη μέχρι και 4.500μέτρα. Είναι δραστήριος θηρευτής, κυνηγά μικρά θηλαστικά, σαύρες, μεγάλα έντομα και πουλιά που πιάνει με με εφόρμηση. Τεμπέλης και υπερόπτης, στα συμπόσια που συμμετέχει απαιτεί με υπεροψία να σερβιριστεί πρώτος.

Μικροί Υπερόπτες.

Το ζευγάρι μένει μαζί για όλη του την ζωή. Φτιάχνει την φωλιά του σε δέντρα ή τηλεφωνικούς στύλους. Ο θηλυκός αποθέτει 2-3 αυγά που επωάζονται για 45 ημέρες… Τα μικρά μένουν στην φωλιά τουλάχιστον 12 εβδομάδες. Εάν η τροφή είναι λίγη, ο πρωτογέννητος σκοτώνει τα άλλα και μεγαλώνει και αυτό δυνατός και υπερόπτης όπως οι γονείς του (χαρακτηριστικό του είδους) …