Θετικός στον κορονοϊό και δεύτερος σκύλος στο Χονγκ Κονγκ

Θετικός στον κορονοϊό και δεύτερος σκύλος στο Χονγκ Κονγκ

Είναι θετικός και ο ιδιοκτήτης του.

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και δεύτερος σκύλος στο Χονγκ Κονγκ. Όπως ανακοινώθηκε, στον σκύλο, έναν γερμανικό ποιμενικό που είναι κατοικίδιο, έγινε το τεστ πολλές φορές και σε όλες βρήκε θετικός στον ιό. Το τεστ έγινε γιατί και ο ιδιοκτήτης του ήταν κρούσμα του Covid-19.

Ο γερμανικός ποιμενικός, που ζει στην περιοχή Pok Fu Lam του Χονγκ Κονγκ μπήκε σε καραντίνα μαζί με έναν άλλο ημίαιμο σκύλο που έμενε στο ίδιο σπίτι.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, από τους δύο σκύλους που έμεναν στο ίδιο σπίτι, μόνο ο γερμανικός ποιμενικός βρέθηκε θετικός, ενώ κανέναν από τα δύο σκυλιά δεν παρουσιάζει συμπτώματα. 
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα σκυλιά και θα διεξάγουμε επαναλαμβανόμενα τεστ».

Οι κινεζικές αρχές υπενθυμίζουν στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να εφαρμόζουν πρακτικές καλής υγιεινής στα κατοικίδιά τους, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των χεριών πριν και μετά την επαφή με τα κατοικίδιά τους, το τάισμα τους, καθώς και να αποφεύγουν να τα φιλάνε. όλα τα θηλαστικά ζώα, θα πρέπει να τίθενται σε απομόνωση στο σπίτι, εάν κάποιος από την οικογένειά μολυνθεί από τον ιό, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα ζώα συντροφιάς μπορούν να αποτελέσουν πηγή διασποράς του ιού στους ανθρώπους ή ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα στους σκύλους.

Υπενθυμίζουμε ότι ένας ακόμα σκύλος, ένα Πομεράνιαν 17 ετών, βρέθηκε επίσης θετικό στον ιό. Ο σκύλος αυτός πέθανε δύο ημέρες αφού βρήκε από την καραντίνα. Οι αρχές είπαν ότι δεν μπόρεσε να διευκρινιστεί η αιτία θανάτου, αφού ο ιδιοκτήτης, ο οποίος ανάρρωσε πρόσφατα από τον κορονοϊό, αρνήθηκε να γίνει νεκροτομή.  

Πληροφορίες από:

“https://m.huffingtonpost.gr/”